Вимоги до макетів в нашій друкарні

Так як у наших клієнтів все частіше є власні дизайнери, які і готують макети до друку, ми часто стикаємося з тим, що макети подаються до друку на друкарню в форматах, що абсолютно не підходять.

Пов’язано це з різними факторами, але найчастіше це непорозуміння в трикутнику: замовник – дизайнер – друкарня. Справа в тому, що дизайнери готують картинку для замовника, але для друкарні ці картинки можуть не підходити, по ряду причин.

Часто не враховані так звані зони безпеки – поля, які не повинні задруковуватися. Або проблема криється в розширенні файлів. Для ознайомлення замовника подається один тип файлів, а для друку необхідні інші формати файлів.

Також, досить поширена проблема зі шрифтами. Дизайнер використав не звичайний шрифт, і природно, в друкарні він не відкриється. Для цього необхідно переводити шрифт в «криві» таким чином він перетворюється в зображення і гарантовано відкриється в друкарні.

Для уникнення проблем з підготовкою файлів, ми розробили ряд правил з додрукарської підготовки файлів макета для передачі у виробництво. Ці правила винесені в окремий розділ на нашому сайті.

Тому просимо перед оформленням замовлення ознайомиться з ними і подавати до друку вже підготовлений макет. Це допоможе зберегти час, як нам, так і Вам – нашим клієнтам.

Заздалегідь дякуємо за розуміння!