Широкоформатний друк на банері: де застосовувати, як замовити

Банери і білборди – це ефективний вид міської реклами. Великі плакати і екрани видно здалеку. Їх встановлюють на самих прохідних місцях, де рекламу побачить велика кількість потенційних користувачів. Банери і білборди роблять яскравими, виразними.

Різниця між банерами і білбордами полягає в способі установки. Банер являє собою полотно, на яке наносять зображення. Білборд – це металева конструкція, в основі якої банер. Банер кріплять на плоску поверхню. Наприклад, на стіну будівель. Конструкція білборда передбачає установку фанери або металевого прямокутного аркуша, на який кріплять банер.

Де замовити друк банера або білборда

Замовити банери і білборди можна в друкарнях, де є сучасне обладнання, що дозволяють працювати з матеріалами великого розміру. Рекламна продукція повинна витримувати зміну погоди, атмосферні явища. Важливо замовляти банери і білборди з якісних матеріалів.

Найбільш ефективним нанесенням зображення на полотно вважається використання якісних сольвентних чорнила. Матеріалом для виготовлення полотна банера може бути залита ПВХ сітчаста тканина або ламінована плівка. Різниця полягає в ціні. По суті, обидва матеріали довговічні і практичні.

Білборд – це готова конструкція, на яку кріплять банер, а коли потрібно, змінюють його не інший. Сам банер може бути двох видів: на каркасі і без нього. Банер, який укладають в каркас, буде більш міцним, він буде менше піддаватися атаці вітру, а міцно триматися на поверхні. Банер без каркаса кріплять спеціальними шурупами, на які кріплять люверси – кільця по краях полотна банера. При сильному пориві вітру його може зірвати з місця.

Замовити банер можна за власним ескізом або скористатися пропозицією дизайнерів компанії по виготовленню рекламної продукції. Готовий ескіз затверджується із замовником. Клієнт повинен вибрати матюкав, з якого виготовлятимуть банер. Ціна готового банера залежить від матеріалу і способу кріплення.

Подальшу роботу виконують в майстернях. Фахівці наносять зображення на матеріал. Потім кожен елемент «зварюють» послідовно з іншими. Після цього шви обробляються так, що в готовому вигляді банер здається цільним. Від візуального ефекту залежить правильне сприйняття реклами, яку наносять на банер.